• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Звіт завідувача за 2017-2018 навчальний рік перед педагогічним колективом та громадськістю

Звіт завідувача за 2017-2018 навчальний рік перед педагогічним колективом та громадськістю

2018-06-22

Звіт завідувача ЗДО "Зернятко" Башлик Н.А. про навчально-виховну та господарську діяльність за 2017-2018 навчальний рік перед педагогічним колективом та громадськістю

1. Реалізація вимог Базового компонента дошкільної освіти, забезпечення інваріантної та варіативної складової.

Реалізація Базового компонента дошкільної освіти здійснюється на належному рівні. Інваріантна складова реалізується за такими освітніми лініями: «Особистість дитини», «Дитина в соціумі», «Дитина в природному довкіллі», «Дитина в світі культури», «Гра дитини», «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі», «Мовлення дитини» і реалізується на 100% згідно БКДО. Варіативна частина забезпечується такими освітніми лінями як «Іноземна мова» та «Хореографія» і становить 50% реалізації БКДО.

2. Показники засвоєння програми «Дитина» та БКДО у таблиці:

Рівень засвоєння програми (%)

молодша група

середня група

старша група

по ДНЗ

Освітні лінії

Дитина в соціумі

81%

91%

94%

89%

Дитина в природному довкіллі

79%

74%

86%

80%

Дитина у світі культури

77%

88%

91%

85%

Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі

85%

96%

89%

90%

Мовлення дитини

58%

71%

85%

71%

Гра дитини

86%

93%

91%

90%

Рівень виконання програми, БКДО в групі в цілому

78%

85%

89%

84%

3. Організація інноваційної та дослідно-експериментальної роботи в дошкільному закладі.

Інноваційна діяльність в ДНЗ здійснюється шляхом організації та проведення інтегрованого навчання з використанням ІКТ; створення психолого-педагогічних проектів за методикою Т.Піроженко, впровадження в роботу дошкільного закладу технології «Сенд-плей» Дори Калфф, авторської програми М.Єфименка «Казкова фізкультура, авторської програми О.Каплуновської «Україна – моя Батьківщина», авторської програми з основ здоров»я та безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку «Про себе треба знати, про себе треба дбати» Л.Лохвицьк, методики Марії Монтессорі,використання теорії розвитку винахідницьких завдань, технології навчання Т.Піроженко «Радість розвитку».

4. Забезпечення охорони та зміцнення здоров’я дітей, впровадження здоров’язберігаючих технологій.

Основою здоровязбережуючих технологій в ДНЗ є гігієнічне навчання, формування позитивних життєвих навичок (керування емоціями, вирішення конфліктних ситуацій), профілактика травматизму. В щоденній навчально-виховній роботі в ДНЗ вихователі практикують психогімнастику, фізкультхвилинки для зняття напруги та втоми, елементи пальчикової гімнастики та гімнастику пробудження після денного сну, що дає можливість дошкільнятам швидко відновити сили, прибавляє енергійності та бадьорості.

На заняттях з фізкультури діти опрацьовують оздоровлю вальні техніки такі як система «Хатха-Йога», «Пластичний балет» та «Казкова фізкультура» Миколи Єфименка, фітболгімнастика, використовуються нетрадиційні вправи: з бумами, на мотузних драбинах,вправи з тканиною, обертання обруча - халахупінг ,на «Доріжці здоров»я» для профілактики плоскостопості та корекції постави.

Крім того, в ДНЗ діти систематично приймають кисневі коктейлі.

Психолог та соціальний педагог використовують методи релаксації, такі, як елементи арттерапії, піскової терапії, казко терапії, кольоротерапії, ігротерапії.

Відповідно завдань річного плану, проведені Дні здоров»я, розваги та спортивні свята, протягом року в листопаді та квітні проведені Тижні БЖД, в травні 2018р проведений Тиждень БДР, також 19.04.2018р проведение навчально-тренувальне заняття «Евакуація на випадок надзвичайних ситуацій» з залучення місцевої поліції та пожежної служби.

В березні-квітні 2018р ДНЗЯС «Зернятко» прийняв участь в Всеукраїнському конкурсі-огляді на кращий стан фізичного виховання в навчальних закладах системи освіти України, де систематизували та узагальнили досвід роботи з фізичного виховання.

5. Організація роботи з патріотичного виховання дітей дошкільного віку.

До основних завдань патріотичного виховання старших дошкільнят належать:
• формування любові до рідного краю (причетності до рідного дому, сім'ї, дитячого садка, міста);
• формування духовно-моральних взаємин;
• формування любові до культурного спадку свого народу;
• виховання любові, поваги до своїх національних особливостей;
• почуття власної гідності як представників свого народу;
• толерантне ставлення до представників інших національностей, до ровесників, батьків, сусідів, інших людей.

Організація патріотичного виховання дітей в ДНЗ «Зернятко» відбувається шляхом ознайомлення дошкільників на заняттях з традиціями ,звичаями та побутом нашого народу, відбуваються планові систематичні екскурсії до історико-культурних об’єктів селища Димер; крім того, вихователі поповнють багаж знань про національні звичаї та традиції, шляхом участь у консультаціях, семінарах, педгодинах за даною тематикою. Відповідно завдань річного плану, в 2017-2018 навчальному році проведені педрада-практикум «Про шляхи вдосконалення національно-патріотичного виховання дошкільників в контексті «Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді», коучинг для педагогів «Патріотичне виховання: як зробити дієвим», майстер-клас для вихователів «Лялька-мотанка Берегиня», колективний перегляд інтегрованого заняття в ІІ-ій молодшій групі з залученням батьків дітей групи «В музеї народної іграшки», благодійний ярмарок за участі батьків дітей, що відвідують ДНЗ, конкурс-огляд етнографічних осередків груп закладу, освітній проект «Україна – рідний край».

6. Наступність у роботі ДНЗ і школи.

Наступність у роботі ДНЗ та школи ведеться за такими напрямами:

· Проведення консультацій для педагогів на тему: «Забезпечення наступності та взаємодії між дошкільною освітою та початковою ланкою освіти», «Наступність у роботі ДНЗ та школи»

· Проведення екскурсій до школи старшими групами ДНЗ «Зірочки» та «Дзвіночки»;

· Створення фотогалереї «Наша екскурсія до школи» вихователями та дітьми старших груп.

· Систематичні запрошення вчителів початкової ланки загальноосвітньої школи на свята в ДНЗ, батьківські збори в старших дошкільних групах.

18-19 травня 2018р вихователь-методист ДНЗЯС «Зернятко» Басюк Н.М. пройшла підготовку у якості тренера для навчання вихователів закладів дошкільної освіти за програмно-методичним комплексом «Впевнений старт» та отримала відповідний сертифікат. Проведено навчальний тренінг вихователям старших груп закладу, батьківські збори старших груп. За рішенням педагогічної ради та погодженням батьків дітей старших груп в 2018-2019 н.р. буде розпочато освітню діяльність за програмою «Впевнений старт» з дітьми старших груп ДНЗ. В червні 2018р планується проведення навчального тренінгу для методистів та вихователів старших груп Вишгородського району.

7. Освітньо-кваліфікаційний рівень педагогічних кадрів дошкільних навчальних закладів.

У ДНЗ «Зернятко» працюють педагоги, які мають:

· Кваліфікаційний рівень «Спеціаліст Вищої категорії» - 9 осіб (Башлик Н.А.,Басюк Н.М., Данилюк В.І., Єрига Л.Г., Чередніченко В.М., Овчар Т.І., Мойсеєнко В.В, Коваленко Т.Ю., Губа О.М.);

· «Спеціаліст І категорії – 1 особа (Маляр Т.А.);

· «Спеціаліст ІІ категорії» - немає

· Середня-спеціальна освіта – 4 особи (Коростошивець О.М., Павлюченко А.Ф., Гульметова А.А, Буяло А.М, Мринська А.В.).

· Педагогічне звання «Вихователь-методист» - 4 особи (Губа О.М., Мойсеєнко В.В., Овчар Т.І., Чередніченко В.М.)

· Педагогічне звання «Старший вихователь» - 1 особа (вихователь-методист Басюк Н.М.)

Відповідно річного плану пройшли курси підвищення кваліфікації при КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти» - вихователь-методист Басюк Н.М., вихователь Коростошивець О.М.За результатами атестації Басюк Н.М. за посадою вихователь-методист – атестаційною комісією І рівня підтверджено кваліфікаційну категорію «Спеціаліст вищої категорії» та підтверджено педагогічне звання «Старший вихователь; за посадою музичний керівник – присвоєно кваліфікаційну категорію «Спеціаліст вищої категорії». За результатами атестації Коростошивець О.М. на посаді вихователь ДНЗ – атестаційною комісією ІІ рівня підтверджено кваліфікаційну категорію «Спеціаліст».

8. Виконання Примірної інструкції з діловодства в дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом МОНМС України від 01.10.2012 №1059.

Діловодство в ДНЗ «Зернятко» здійснюється на належному рівні та проводиться згідно з інструкцією з діловодства та відповідає наказу МОН МС України від 01.10.2012 №1059

Відповідно до наказу «Про затвердження номенклатури справ дошкільного закладу на 2018 рік» від 16.01.2018р затверджена номенклатура справ ДНЗЯС «Зернятко»

9. Оновлення навчально-методичного та матеріально-технічного забезпечення

Протягом 2017-2018 навчального року в ДНЗ «Зернятко» зроблено:

- ремонт підлоги коридорів та холу, покладено керамічну плитку 110м.кв.;

- поточний ремонт спортивного майданчику на подвір»ї та ігрових майданчиків;

- - заміна електричних автоматів в рубильнику

закуплено:

- машина пральна «Indesit» 1шт.

- в методичний кабінет – телевізор Ergo, двері вхідні 2шт, монітор комп»ютерний , біндер для брошурування паперів, придбано навчально-методичної літератури видавництва «Мандрівець» та видавництва «Ранок», передплачено журнали «Вихователь методист», «Управління дошкільним закладом», «Дошкільне виховання», «Джміль», «Палітра педагога», «Музичний керівник», «Психолог ДНЗ», «Методична скарбничка вихователя».

Для кухні придбано – овочерізка, дошки роздаткові, набір ножів, посуд для видачі продуктів харчування, проведена заміна конфорок для електричних плит

Для музичної зали –придбані тюль віконна 20м, ролети для вікон, арка для прикрас, проведений поточний ремонт фортепіано

Кiлькiсть переглядiв: 231

Коментарi